Felhasználható: Szörp, üdítő dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok, befőttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére. Alkalmazás és adagolás: A gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát, a savanyúság kemény, ropogós és friss ízű marad. Az ízlés szerinti mennyiségű borkősavat vízben feloldjuk, és a készítményhez hozzáadjuk. Alkalmazás és adagolás (borászati): Alkalmazható a túlérett szőlőből származó alacsony savtartalmú must …
Felhasználható: Folyadéktartályok légmentes lezárásához (ocidáció megakadályozásához) ill. élelmiszeripari gépek kenéséhez. Alkalmazás, adagolás: a szükséges mennyiségű olajat juttassuk a bor felszínére. Általános adagja: 0,1 liter/hektoliter.
Klórmész (Kálcium-hipoklorit – aktív klórtartalma min. 30%, por) Felhasználható: Fehérítésre, tisztításra. Hatásmechanizmusa a hypo-hoz hasonló. Alkalmazás és adagolás: A kálcium-hipoklorit ivóvíz alkalmazható fehérítőként, fürdőszobai tisztítószerként, valamint a cukoriparban a cukornád levének fehérítésénél is. 10 %-os klórmészoldat készítése: 200 gr klórmészhez 2 liter vizet öntünk fokozatosan, állandó keverés mellett teljes feloldódásig. Csak frissen készített oldat használható! …
Felhasználható: Szörp, üdítő dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok, befőttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére, vízlágyításra. Alkalmazás és adagolás: A gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát, a savanyúság kémény, ropogós és friss ízű marad. Az ízlés szerinti mennyiségű citromsavat vízben feloldjuk, és a készítményhez hozzáadjuk. Alkalmazás és adagolás (borászati): A citromsav a bor savtartalmának emelésére és …
Alkalmazás és adagolás: A Deritonból 100-150 g-ot 1 liter vízben elkeverünk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, míg a Deriton csomómentesen elkeveredik. Az így kapott oldatot 100 liter musthoz vagy borhoz lassan, keverés közben hozzáadjuk. A keverést 2-3 alkalommal megismételjük, azután 2-3 napig állni hagyjuk, majd szűrjük vagy fejtjük.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom